tiistai 11. elokuuta 2015

MustikkaMascarponePiirakka *Gluteeniton




Törmäsin netissä Peggyn mustikkapiirakkaan. Näytti niiiin herkulliselta, että sitähän piti testata gluteenittomana. Hieman myös muutin aineksien määriä. 
En voi muuta sanoa, kuin että hyvää tuli =P Aivan loistava resepti! Gluteenittomilla jauhoilla tulee aivan TörkyHyväSuussaSulavaMureaPohja! Suosittelen kokeilemaan! 


MustikkaMascarponePiirakka


Pohja

4½dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhe
1dl ruokosokeria
1tl vaniljajauhetta
225g voita pehmeänä
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään -> Nypi voi jauhoseokseen. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Painele taikina 28cm irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Valmista täyte.


Täyte

500g rahkaa
250g mascarpone
1dl ruokosokeria
3 kananmunaa
1tl vaniljajauhetta
5dl mustikoita

Sekoita kaikki ainekset keskenään, paitsi mustikat. Kääntele mustikat varovasti täytteen sekaan. Kaada pohjan päälle ja paista uunissa 150 asteessa 55min.


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Todella hyvältä näyttää :)

Kirsikka kirjoitti...

Hyvää olikin =P Kiitos!