Tässä yksi alkukesän suosikkipiirakka! Tätä tulee tehtyä aina, kun kotimaiset parsat saapuvat kauppoihin. Tällä kertaa valmistin piirakan gluteenittomana. Onnistuu hyvin myös tavallisesta voitaikinasta. Tuplaa ohje ja saat n. 40x30cm vuokaan sopivan piirakan.
ParsaVästerbotten-Piirakka
250g parsaa
250g gluteenitonta voitaikinaa
100g västerbotten juustoa
2 kananmunaa
2dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa
Poista parsoista kuiva kanta. Höyrytä niitä hetki, jotta ne vähän pehmenevä tai kiehuta vedessä. Kauli voitaikinasta vuokaan sopiva levy (ohjeesta tulee n.24cm pyöreään vuokaan sopiva piirakka.). Saa jäädä hieman reunoja myös.
Raasta juusto, lisää juuston sekaan kuohukerma, munat ja mausteet -> Sekoita. Kaada seos parsojen päälle. Paista 225 asteessa noin 20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti