keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Muka Runebergin Tortut


Piti taas hieman kokeilla ja soveltaa, koekeittiö siis pystyyn =P Nämä Runebergin tortut on leivottu hunajaan ja jauhoina käytin mantelijauhoja ja riisijauhoja, voit halutessasi käyttää pelkästään mantelijauhoja. Nämä Runebergin tortut ovat saaneet koristeeksi tuorejuustoa ja mansikkahilloa. Vadelmia ei tietenkään enää pakkasesta löytynyt..niistä oli ensin tarkoitus hillo keitellä.
Torttujen rakenne oli todella hyvä, yllättävän hyvä. En uskaltanut edes odottaa niin mehevää rakennetta. Tästä tuli hyvä perusohje, jota on helppo lähteä muokkaamaan vaikka mustikkapiirakaksi. Mutta niistä sitten myöhemmin lisää =)


Muka Runebergin Tortut


3 kananmunaa
1,5dl juoksevaa hunajaa
1,5dl mantelijauhoja
1,25dl riisijauhoja
1½dl kuohukermaa
1,5rkl psylliumia
1tl ruokasoodaa
½tl ruususuolaa
1½tl piparkakkumaustetta


Vaahdota hunaja ja kananmunat vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, sekä kuohukerma -> Vatkaa ainekset sekaisin. Anna taikinan seistä hetken aikaa, pari minuuttia. Odotellessa laita muffinivuoat valmiiksi -> Jaa taikina vuokiin. Taikinasta tuli 15 torttua. Paista 180 asteessa noin 20min. 

Paiston aikana keittelin "hillon". 

Hillo


1dl mansikoita
½dl vettä
1tl sukrinia tai hunajaa

Keittelin mansikoita niin kauan, että mansikoiden rakenne hajosi ja ylimääräinen neste haihtui pois. Lisäsin sukrinin ja jatoin keittelelyä vielä hetken aikaa. Hillosta ei tullut kauhean jämäkkää, mutta ajoi asiansa tässä. Jäähdytä hillo hyvin.


Tuorejuusto


½pkt philadelphia juustoa
1rkl hunajaa

Sekoita philadelphia juuston rakenne kevyesti rikki. Lisää hunaja ja sekoita hyvin.


Kun tortut ovat hyvin jäähtyneet, pursota tuorejuustosta rengas tortun päälle. Täytä keskusta hillolla.


2 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Nättejä torttuja. :)

Kirsikka kirjoitti...

Kiitos =)