maanantai 12. maaliskuuta 2018

Ramen-Keitto *Gluteeniton


Voisin elää loppuelämän ramen-keitoilla ja sushilla. Nämä keitot on vain niin hyviä. Liemi täynnä makua, suolaista, tulista ja hapanta. Tämä keitto on vielä melko helppo ja joutuisa valmistaa. Varsinki, jos ostaa valmiiksi grillatun broilerin. 

Aloita keittämällä kananmunat. Keitä 4 kananmunaa, 1kpl/syöjä. Laita kananmunat varovasti yksitellen kiehuvaan veteen. Laske lieden lämpötila niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu. Anna kananmunien kiehua hiljalleen 7min. Nosta kananmunat jääkylmään veteen jäähtymään hetkeksi.


Liemi

1 sipuli
1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
4 valkosipulinkynttä
1rkl oliiviöljyä
½-1rkl sriracha chilikastiketta
2rkl osterikastiketta
1rkl kalakastiketta
½dl gluteenitonta soijakastiketta
½dl riisiviinietikkaa
1 iso rasiallinen tuoreita herkkusieniä
2kpl pak choi (pinaattikiinankaali)
1 grillattu broileri
1l kanalientä
2,5dl vettä

n. 300g riisinuudeleita

Pari kevätsipulia varsineen
Seesaminsiemeniä

Puhdista sienet ja siivuta ne. Paista pannulla oliiviöljyssä. Kippaa kattilaan odottamaan.
Kuullota sipuli oliiviljyssä paistinpannulla, kun sipuli alkaa pehmenemään lisää raastettu inkivääri ja murskatut valkosipulinkynnet pannulle. Anna paistua hetki ja kippaa sienien sekaan kattilaan. Lisää kattilaan kanaliemi, chilikastike, osterikastike, kalakastike, soija, vesi ja riisiviinietikka. Jätä liedelle kevyesti kuplimaan.

Valmista nuudelit paketin ohjeiden mukaan.
Pilko kevätsipuli.

Riivi grillatusta broilerista lihat irti ja nakkaa ne kattilaan liemeen lämpenemään.

Pese ja suikaloi pak choi muutamaan osaan.


Valmista annos: Pohjalle nuudeleita, päälle pak choita ja kauhalla kana-sieni lientä päälle.
Kuori ja halkaise kananmuna keiton päälle, ripottele vielä kevätsipulia ja seesaminsiemeniä päälle.










Ei kommentteja: