keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Arabialainen MausteKakku, Luontaisesti Gluteenittomana


Meidän perheen ehdoton suosikkikakku jouluisin on Arabialainen maustekakku. Se on vain niin hyvää, että muita joulukakkuja ei ole kaivattu =P Niin ja tähän kakkuun ei kyllästy koskaan, niin hyvää se on! Tänään sain idean, miten tehdä tämä gluteenittomana ja sitähän piti heti testata. 
Alkusyksystä tein Kultarannan pumpulikakun ja se onnistui todella hyvin. Kakku oli suussa sulavan hyvää. Nyt vain lisäsin Arabialaisen maustekakun mausteet ja siinä se oli! Helppoa, eikö vain?  


Gluteeniton Arabialainen Maustekakku


3 kananmunaa
3dl siro hienosokeria
4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl vaniljajauhetta
2½rkl tummaa kaakaota
1tl kanelia
½tl merisuolaa
1tl sitruunamehua
250g voita

Vuokaan voita ja pofiber


Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi sekaan kuivat aineet ja mausteet. Lisää sitruunamehu. Sekoita ainekset nopeasti hyvin sekaisin. Kaada lopuksi sekaan kiehuvan kuuma voi. Vatkaa voisula hyvin taikinan sekaan. Kaada 2l kakkuvuokaan, joka on voilla voideltu ja pofiberillä jauhotettu. Paista 180 asteessa noin 50min tai niin kauan, että kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 20min ennen kumoamista.


Kuorrutus


3dl tomusokeria
1tl kanelia
1rkl tummaa kaakaota
kahvia
voita sulana

Sekoita ainekset sekaisin ja lusikoi kakun päälle. Siivilöi päälle vielä tomusokeria.






2 kommenttia:

Jutta-Mari kirjoitti...

säilyykö tämä kuinka kauan viileässä tai huoneen lämmössä ? eli kuinka paljon ennen joulua voisi tehdä ?

Kirsikka kirjoitti...

Hei Jutta-Mari! Säilyy useamman päivän, kun viileässä säilyttää. Jos pidempään tarvitsee säilyttää, niin pakastaisin kakun. Mutta jos et halua pakastaa, niin pari päivää ennen aattoa tekisin kakun aikaisintaan.