keskiviikko 4. syyskuuta 2013

PihlajanmarjaHyytelöIsäni oli keitellyt pihlajanmarjoista hyytelöä ja se oli sen verran hyvää, että piti itsekin alkaa sitä tekemään. Lähdin siis pihlajanmarjoja hakemaan, mutta se osoittautuikin astetta haastavammaksi. Missä ovat kaikki pihlajanmarjat??? Ei missään, kun minä niitä tarvitsen.. Lopulta sain puoli ämpäriä raavittua kasaan. Toivotaan, että ensi syksynä on paremmin pihlajanmarjoja tarjolla, voisin keitellä muutaman pullon mehua =)Pihlajanmarjahyytelö


5l pihlajanmarjoja
2 kanelitankoa
1tl vaniljajauhetta
1dl tummaa rommia
½pkt marmeladisokeria
reilu ½pkt hillosokeria


Kävin hakemassa puoli ämpärillistä (noin 5l) pihlajanmarjoja. Huuhtelin ne hyvin juoksevan veden alla. Tämän jälkeen mehustin ne mehukeittimellä, en lisännyt sokeria ollenkaan. Valmista mehua tuli noin 1l verran. Nostin mehukattilan liedelle ja nakkasin sekaan kanelitangot, vaniljajauheen ja tumman rommin. Kun mehu alkoi kiehua kaadoin sekaan marmelaadisokerin ja hillosokerin. Keittelin vielä hetken aikaa. Maista hyytelöä ja jos tuntuu, että on liian kitkerää, niin lisää vielä hieman hillosokeria. 
Steriloin lasipurkit uunissa 100 asteessa. Noin tunnin verran ne taisi siellä olla. Kaadoin kuuman hyytelön lasipurkkeihin ja laitoin kannet paikalleen. 

Tarjoile mm. hirvenlihan, lampaanlihan, ja juustojen kanssa.

Ei kommentteja: