tiistai 18. kesäkuuta 2013

KylmäSavuLohiPiirakka Ripauksella Appelsiinia







Juhannus kurkkii aivan nurkan takana ja täällä kova tohina jo päällä. Alkuviikko meni menuta suunnitellessa ja nyt toteuttaessa. Yleensä juhannus mennyt grillatessa, mutta nyt päätin, että grilli pysyy kylmänä ja ruoat tehdään mahdollisimman valmiiksi jo kotona. Joten meille on luvassa rento juhannus, ilman ruoanlaitto kiireitä =)



KylmäSavuLohiPiirakka 


Pohja

300g voita huoneenlämpöisenä
7dl vehnäjauhoja
4rkl kylmää vettä

Sekoita voi ja vehnäjauhot muruseokseksi -> lisää kylmä vesi ja pyöräytä nopeasti sekaisin. Nosta taikina muovikelmun sisään ja nosta jääkaappiin 20min ajaksi. 

Painele taikina 30X40cm vuokaan (tai niinkuin minä tein: Jaoin taikinan kahteen 22cm halkaisijalta olevaan vuokaan.) painele taikinaa myös reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteisessa uunissa 10min.


Täyte

1 punasipuli
1 fenkoli
1rkl voita
3 tomaattia
300g kylmäsavulohta
4dl västerbotten juustoa raasteena
8 kananmunaa
2dl täysmaitoa
4dl kuohukermaa
2 appelsiinin kuori raastettuna
suolaa ja pippuria

Silppua sipuli ja fenkoli -> Kuullota voissa pannulla. Siivuta tomaatit ja paloittele kylmäsavulohi pieniksi palasiksi. Tämä on helppoa, jos ostaa jo valmiiksi siivutettua kylmäsavulohta. Raasta juustoa 4dl verran. 
Laita esipaistetun pohjan päälle kuullotetut sipuli ja fenkoli, siivutetut tomaatit, paloiteltu lohi ja raastettu juusto. 
Sekoita loput ainekset keskenään hyvin (munat, maito, kerma, raastettu appelsiinin kuori ja suola/pippuri). Muistathan pestä hyvin appelsiinit tipalla fairyä ennen kuin raastat kuoren!

Kaada seos piirakan päälle. Paista uunissa 30-40min, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea ja täyte on hyvin hyytynyt. 

Tämä piirakka menee meillä nyt vielä pakkaseen, mutta mökillä se pääsee uunin kautta lämpimänä pöytään.

Ei kommentteja: