keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

ButterKaka Från Sverige



Aivan ihanan pehmeä ja mehevä pullakakku =P Kunnon mähmäpullaa! Ja kaiken lisäksi vielä älyttömän helppo ja nopea tehdä (jos ei taikinan kohotusta oteta laskuihin mukaan). Tätä on jo tullut pari pyöräytettyä viikon aikana. Kummasti se vain aina katoaa..minne lie ;)
Mietin suomennosta tälle pullalle, mutta en tiedä onko sitä edes olemassa? Lähinnä kai bostonkakku, jonka päälle on laitettu marsan vaniljakastiketta ja koristellaan tomusokeri-vesi kuorrutteella. 



ButterKaka


100g voita sulana
3dl täysmaitoa
25g tuorehiivaa
1dl sokeria
½tl merisuolaa
9dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja lisää siihen maito. Kuumenna kädenlömpöiseksi -> Lisää hiiva ja sekoita hieman, jotta hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa kunnolla. Mie nakkasin kaikki yleiskoneeseen ja annoin koneen hoitaa hommat n.3min ajan. Anna taikinan kohota 60min.

Kauli taikinasta levy n. 50x30cm kokoinen.

Täyte

100g voita pehmeänä
1½dl vaaleaa muscovadosokeria
kanelia

Levitä pehmeä voi taikinalevylle. Ripottele sokeri ja kaneli päälle. Rullaa taikinalevy rullalle -> aloita kapeasta päästä. Kun taikina on rullattu, jaa se 10 palaan. Nostele palat irtopohjavuokaan leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohtoa 25min.

Voitele kananmunalla.

Valmista marsanjauheesta vaniljakiisseli. 

Vaniljakiisseli

4dl täysmaitoa
2½ rkl Marsan vaniljajauhetta
2 rkl sokeria

Sekoita ainekset mikron kestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa n.3-4min aina 30sec kerrallaan. Sekoita seosta joka 30sec jälkeen. Kiisseli on valmista, kun se paksuuntuu.
Anna kiisselin jäähtyä hieman.

Painele sormella kuoppia pullakakkuun ja täytä kuopat vaniljakiisselillä.

Paista 175 asteisessa uunissa reilu 60min. Peitä kakku leivinpaperilla heti, kun pinta alkaa tummumaan, näin estät kakun pinnan palamisen. 

Kun kakku on hyvin jäähtynyt, koristele se tomusokeri-vesi seoksella. En nyt muista paljonko laitoin tomusokeria ja vettä, kun summamutikassa niitä kippoon kaatelin. Mutta oiskohan mennyt n. 2dl tomusokeria ja vettä sen verran, että sitä massaa saa haarukalla just valutettua kakun päälle. Joten aika paksua se oli, ei mitään lirua.

Ei kommentteja: