sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Pientä Iltapalaa, MaissiTortillat ja Guacamole


NamNam =P Ensimmäisen kerran, kun valmistin tortillat itse, muistan vain, kuinka ne oli työläitä tehdä.. taikina mureni ja niitä ei meinannut saada pannulle ehjinä. Tuskan hiki valui ja kaamea nälkä kurni vatsassa. Ei lainkaan hyvä yhdistelmä.. 
Asiasta hieman viisastuneena, voin nyt todeta, että eipä ne olekaan työläitä valmistaa. Kunhan taikina ei ole liian kuiva ja kova.. Tänään, kun valmistin tortillat, niin taikina oli ihanan pehmeää ja helppoa muovata käsissä. Taikinapallo kahden leivinpaperin palasen väliin ja kaulita lätyksi. Sitten vain nakata se kuivalle paistinpannulle paistumaan! Helppoa, eikö totta? =) Vielä pitää jatkaa kokeilevaa keittiötä ja saada nämä onnistumaan ilman vehnäjauhoja.


MaissiTortillat 


3,5dl maissijauhoja
1dl hiivaleipäjauhoja (vehnäjauhokin käy, oli vain loppunut meiltä ne)
½tl merisuolaa
2dl vettä

Ohjeesta tulee noin 10 maissilättyä. Sekoita ainekset keskenään. Ota taikinasta pieniä palloja ja kaulitse ne ohkasiksi lätyiksi kahden leivinpaperin palasen välissä. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja käännäytä lätty kuivalle paistinpannulle paistumaan alla olevan leivinpaperin avulla. Irroita leivinpaperi varovasti pannulla olevasta maissilätystä. Anna maissilätyn paistua täplikkääksi keskilämmöllä -> käännä ja anna toisenkin puolen paistua hetken aikaa. 

Täytteeksi voit paistaa vaikka tuoreita herkkusieniä, kanaa, jauhelihaa, kalaa, katkarapuja jne. Lisäksi vielä vaikka pieneksi kuutioitua kurkkua, tomaattia, paprikaa, juustoa raasteena yms. Kastikkeeksi tulista salsaa ja guacamolea. 


Guacamole


2 avokadoa
½ punasipulia
1 limen mehut
2 valkosipulin kynttä
suolaa/pippuria

Survo avokadot haarukalla, silppua sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet, puristele limestä mehut -> Sekoita ainekset sekaisin ja mausta vielä suolalla/pippurilla. 






2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Mulla on ollut haaveissa jo pitkään kokeilla itse tortillojen tekoa itse, mutta aina on laiskuus vienyt voiton ja kaupasta on tarttunut valmis paketti matkaan. Mutta täytyy yrittää muistaa vinkki pehmeästä taikinasta, jos joskus tuohon hommaan uskaltaudun :)

Kirsikka kirjoitti...

Juu kannattaa kokeilla! Maistuvat niiiiiin paljon paremmilta, kuin kaupan. Ja vaikka kamalan näköisiä tekeleitä on tullu tehtyä, niin maku on ollut aina hyvä =)