maanantai 5. toukokuuta 2014

VappuHulinoihin Munkkeja ja Churroja


Ei tule vappua ilman munkkeja ja simaa. Tänä vuonna testattiin myös churrot ja ne oli niiiiiiiiiin hyviä =P

Munkit


5dl vettä
100g tummaa muscovadosokeria
100g voita sulana
50g hiivaa
1kg vehnäjauhoja
15g merisuolaa

Pari litraa öljyä paistamiseen
Siro sokeria

Liota hiiva lämpimään veteen. Nakkaa kaikki ainekset yleiskoneeseen (paitsi öljy) ja anna koneen vaivata taikinaa 3min ajan. Anna taikinan kohota 1h ajan. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia palloja ja anna niiden vielä kohota hetken aikaa leivinliinan alla. 

Tee sormella reikä palloon -> paista munkit n. 170-180 asteisessa öljyssä. VARO, ettei öljy kuumene liikaa ja syty palamaan! Suosittelen lämpimästi joko rasvakeitintä, missä paistat munkit tai paistomittaria, millä näet seurata öljyn lämpötilaa kattilassa.

Nosta paistuneet munkit talouspaperin päälle jäähtymään. Pyörittele munkit siro sokerissa.



Churrot


2½dl vettä
100g voita
1/4tl merisuolaa
2½dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa, niin, että voi sulaa. Lisää vehnäjauhot -> vatkaa voimakkaasti pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki pienessä kulhossa ja vatkaa kananmunat vähitellen lämpimän taikinan sekaan. Laita taikina pursotus pussiin ja pursota noin 10cm pituisia tankoja paistovalmiiseen öljyyn (saksilla helppo leikata taikinaa). Paista tangot kullan ruskeiksi. Nosta kypsät churrot talouspaperin päälle jäähtymään. Pyörittele churrot kanelisokerissa. Tarjoile suklaakastikkeen kera.


Suklaakastike Churroille


5dl täysmaitoa
400g maitosuklaata/tummasuklaata
1rkl raakakaakaota (voi jättää myös pois)
hiven ruususuolaa
1rkl maissitärkkelystä tilkkaan vettä liotettuna

Kuumenna maito kattilassa, lisää paloiteltu suklaa sekaan. Hämmentele niin kauan, että suklaa sulaa maidon sekaan. Mausta raakakaakaolla ja suolalla. Suurusta maissitärkkelyksellä -> kiehauta. Tarjoile lämpimänä tai jäähdytettynä churrojen kanssa =P



Ei kommentteja: