keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

The PullaTaikina, RahkaPullaTaikina


NYT se on löytynyt, nimittäin The Pullataikina! Ikinä koskaan, en ole tehnyt näin pehmeitä pullia. Rapea kuori ja pehmeä sisus ja maku aivan ihana =P
Miten tämä eroaa normaalista pullataikinasta? Ainakin tässä on rahkaa ja sokerina ruokokidesokeria. Liekö rahkan syy, että taikina on ihanan mehevä ja kevyen oloinen. Tästä ohjeesta tulee noin 45 pullaa. Tein 28 korvapuustia ja 18 voisilmäpullaa.


RahkaPullaTaikina


50g tuorehiivaa
5dl täysmaitoa
50g voita
250g rahkaa
1tl hienoa merisuolaa
1,5dl ruokokidesokeria
1tl kardemummaa
15dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja rahka -> sekoita tasaiseksi. Lämmitä nestettä kunnes se on kädenlämpöistä -> murenna hiiva sekaan ja sekoita kunnes se on liuennut kokonaan. 
Tein taikinan yleiskoneella, joten kaadoin nyt nesteen yleiskoneen kulhoon. Sekaan nakkasin loput ainekset ja annoin koneen vaivata 5min täydellä teholla. Tämän jälkeen annoin taikinan kohota 40min. 

Kohoamisen jälkeen kaadoin taikinan jauhotetulle pöydälle. Jaoin taikinan 4 osaan. 2:sta osasta tein korvapuusteja ja 2:sta pyöritin voisilmäpullia. 


Kaulin taikinan levyksi. Voitelin sen pehmeällä voilla. Ripottelin päälle ruokokidesokeria ja vielä kanelia. Käärin rullalle, kuin kääretorttun.


Lopuksi leikkasin rullan kolmion muotoisiin palasiin. Nostin palasen pystyyn, eli kapea kärki ylöspäin. Tämän jälkeen painoin kärjen alas pullan sisään. Nyt korvapuusti on saanu muotonsa.


Nostelin korvapuustit pellille. Laitoin liinan päälle ja annoin kohota vielä n.20min. Tämän jälkeen voitelin ne kananmunalla ja ripottelin päälle vielä raesokeria. Tästä  muuten tulikin mieleen yksi juttu lapsuudesta. Tätini oli leiponut pullaa ja laittanut päälle värillistä raesokeria (liekö sitä enää on edes saatavilla?) ja oli jättänyt pullat pöydälle jäähtymään. Nooh, mies oli tuli kotiin ja katsonut, että homehtuneita pullia ja nakannu ne roskiin =D Tähän melkein voisin uskaltaa sanoa "Miehet!" ;)

Loppu taikinasta pyörittelin voisilmäpullia. Tein taikinasta pötkylän/tangon ja jaoin sen tasakokoisiksi palasiksi, joista sitten pyörittelin palloja. Nostin pullat pellille liinan alle kohoamaan 20min ajaksi. 
Kohoamisen jälkeen voitelin pullat kananmunalla, painoin sormella reiän pullan keskelle ja täytin kolon täyttellä. Paista korvapuustit ja voisilmäpullat 250 asteessa noin 7min.

VoiSilmäPullan Täyte


50g voita pehmeänä
4-5rkl intiaanisokeria
0,5tl vaniljajuhetta

Sekoita ainekset keskenään.

9 kommenttia:

malla57 kirjoitti...

Kovasti ihmettelen että, taikinaan ei tule yhtään kananmunaa ja voi määrä on noin pieni. Nyrkki sääntönä: mitä enemmän voita ja sokeria, sitä parempaa pullaa

Kirsikka kirjoitti...

Pullataikina ei kaipaa kananmunaa lainkaan. Parempia tulee ilman =)

Voi on korvattu osin rahkalla. Toki voit lisätä voin määrää, mutta ei se sitä kaipaa. Pullista tuli ihanan meheviä ja rapeakuorisia.

Suklaapossu kirjoitti...

Ihania pullia tuli! :D Kiitos ohjeesta!

Kirsikka kirjoitti...

Kiitos kommentista Suklaapossu! =)

Anonyymi kirjoitti...

Paras pullataikinani on myös munaton, ei ihan tällainen. Kokeilenpa tätä ensi kerralla. Luulenpa että useampi saa taikinasta useammin sen TAVALLISEN, syöhän pullaa,mutta......Yksi sen tavallisen taikinan
tarina lienee liian lyhyt kohottamisaika (kaksi kertaa)

ritukka kirjoitti...

MINÄ EN LAITA KOSKAAN KANANMUNAA !!
OLEN LEIPONU PULLAA YM; MUUTA JO KOHTA KUUSKYMMENTÄ VUOTTA JA HYVIÄ
OVAT PULLAT JOKU VIISAS ON SANONU ETTÄ PULLAT EI KUIVU NIIN NOPEESTI KUN EI LAITA MUNIA ! EN TIIÄ MUTTA ÄKKIÄ VAAN HÄIPYVÄT PÖYDÄSTÄ PAREMPIIN
SUIHIN NIIN ETTÄ KUKIN TAVALLAAN !!

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan käyttänyt pullataikinaan kananmunaa ja nykyään teen taikinan veteen, pehmeitä ihania suussa sulavia pullia.. mies oli saanut maistaa jonkin Kouvolan leipomon rahkavoisilmäpullia ja kehui maasta taivaaseen.. nyt on pakko kokeilla..

Merjan käsityönurkka kirjoitti...

Minä kokeilin laittaa taikinaan raejuustoa,summassa laitoin kaikki,mitä isosta rasiasta oli jäljellä. Pullista tuli myös hyvin pehmeitä ja "rakeet" sulivat sekaan paistettaessa ,vaikka taikinassa ne vielä näkyivät.

Anna kirjoitti...

Hyvin toimi myös maustamaton jugurtti👌