sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

PääsiäisMenu: Yrttikuorrutettu LampaanFile & ParmesaaniPerunat


Pari päivää vietettiin Pääsisäistä Oulussa ystäväperheen luona ♥ Minä sain kunnian suunnitella ja valmistaa pääsiäismenun. Ainoa toive oli, että menusta löytyy lampaanfilettä ja valkosipulia. 


Yrttikuorrutettu Lampaanfile


~1kg lampaanfilettä


Marinadi

1dl rypsiöljyä
5 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
tuoretta rosmariinia ja timjamia
pippuria myllystä

paistamiseen voita


Kuorrutus

1dl tuoretta basilikaa
1dl tuoretta ruohosipulia
1dl tuoretta persiljaa
½tl merisuolaa
5 valkosipulinkynttä
2-3dl majoneesia (maustamaton)
1dl vaaleaa leipää raastettuna
pippuria myllystä


Valmista ensin marinadi. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet huhmareessa timjamin ja rosmariinin kanssa. Voit laittaa sekaan ihan vähän merisuolaa -> helpottaa yrttien hienontamista. Silppua salottisipulit. Kaada pakastepussiin rypsiöljy, salottisipulin palaset, huhmareessa hienonnetut yrtit sekä muutama pyöräytys pippuria myllystä. 
Nosta lampaan fileet pussiin ja sulje pussi hyvin. Kääntele pussia, jotta maut menevät tasaisesti fileisiin. Nosta jääkaappiin maustumaan. Anna maustua yön yli. Kääntele pussia välillä, jotta fileet maustuu tasaisesti.

Ota fileet marinadista. Pyyhkäise enimmät marinadit fileestä pois. Paista paistinpannulla voissa fileen pinta kiinni. Nosta ruskistetut fileet vuokaan. Ala valmistamaan kuorrutus.

Laita yrtit, valkosipulinkynnet ja suola huhmareeseen -> Hienonna. Raasta kulhoon vaalea leipä, kaada hienonnetut yrtit sekaan sekä majoneesi -> Sekoita tasaiseksi. Mausta pippurilla.

Levitä kuorrute fileiden päälle. Paista fileitä uunissa 200 asteessa 5min. 
Anna fileiden levähtää 10min ennen leikkaamista. 





ParmesaaniPerunat


2kg jauhoisia perunoita
2 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
1tl merisuolaa
muutama oksa tuoretta timjamia
5dl kuohukermaa
4dl kiehuvaa vettä
3-4 kourallista raastettua parmesaanijuustoa

Pese perunat ja kuori sipulit. Siivuta perunat ja punasipulit ohuiksi siivuiksi joko käsin tai monitoimikoneella. Laita siivutetut perunat ja punasipulit suuren kattilaan. Murskaa valkosipulit ja nakkaa ne kattilaan, sekä timjaminoksat ja suola. Kaada päälle kuohukerma ja kiehuva vesi. 

Nosta kattila liedelle ja keitä perunoita n.15min tai niin kauan, että perunat ovat melkein kypsiä. 
Kaada perunat liemineen uunivuokaan. Kääntele raastettu parmesaanijuusto sekaan ja raasta vielä pinnalle parmesaania. Paista uunissa 200 asteessa 15min.

Ei kommentteja: