torstai 14. tammikuuta 2016

ValkosipuliNyhtöLeipä


Tytär ilmoitti haluavansa valkosipulileipää ja sitä sitten tehtiin =) Valmistaminen on aikaa vievää, mutta vähätöinen ja helppo. Suurin osa ajasta kuluu kohottamiseen. Leipä on oikein hyvää vielä seuraavanakin päivänä! Ihanaa leipää piknikille tai vaikka talviretkelle kuuman kaakaon kanssa syötäväksi. 

ValkosipuliNyhtöLeipä


5,5dl kädenlämpöistä vettä
20g tuorehiivaa
1,5tl merisuolaa
1tl hunajaa
11-11,5dl 100% täysjyvävehnäjauhoja
TAI
12-12,5dl hiivaleipäjauhoja/vehnäjauhoja

                                                                               Vuokaan 1,5dl korppujauhoja

 Liota hiiva veteen. Kaada neste yleiskoneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja anna koneen jauhaa hiljalleen 10min ajan. Taikinan koostumus on hyvä, kun se ei tartu kulhon reunoille. Peitä kulho liinalla ja nosta kulho lämpimään paikkaan. Anna kohota 1h ajan.
Valmista tässä välissä valkosipulivoi

Valkosipulivoi

150g pehmeää voita
5 valkosipulinkynttä
½tl cayannepippuria
ripaus merisuolaa
½ sitruunan kuori raastettuna
30g persiljaa silputtuna

Sekoita ainekset sekaisin. Ota 1/3 voista ja voitele sillä 25*35cm vuoan pohja ja reunat. Ripottele korppujauhot vuoan reunoille ja pohjalle.

Kun taikina on kohonnut 1h, jaa se 35 osaan ja pyörittele ne palloiksi. Lado taikinapallot vuokaan 5*7 riviin. Ota taas 1/3 valkosipulivoista ja laita nokareita taikinapallojen päälle ja väleihin. Voit ripotella päälle vielä merisuolaa. Peitä vuoka liinalla ja nosta lämpimään kohoamaan 1,5h ajaksi.

Paista 190 asteessa 30min. Nosta vuoka uunista ja levitä loput valkosipulivoista kuuman leipälevyn päälle. 



Ei kommentteja: