keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

KeikausKakku MökkiPihan Antimista



Mustikat ja hillat kypsyvät pikkuhiljaa mökkipihalla ja mökin nurkilla. Lapset niitä keräilevät ja syövät kilpaa. Oli aika kesän ensimmäisen mökkimarjapiirakan. 
Testiin meni keikauskakku, joka onnistuikin hyvin. Hieman mietitytti, kun ei ole sähkövatkainta millä vatkata voi ja sokeri vaahdoksi. Käsin vatkastin hieman ja se näytti hyvin riittävän =)
Mitat on noin mittoja, kun ei ole edes dl-mittaa mökillä. Kaikki meni mututuntumalla.


KeikausKakku

150g voita pehmeänä
2dl vaaleaa muscovadosokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljaa
½tl merisuolaa

n. 3dl marjoja oman maun mukaan
50g voita sulana
1dl vaaleaa muscovadosokeria

Sulata 50g voita. Kaada se leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. MökkiUunin pellin koko on n. 30x20cm. Lisää 1dl muscovadosokeria voin sekaan pellille. Sekoita voi ja sokeri sekaisin. Levitä seos tasaiseksi pellin pohjalle. Ripottele marjat päälle.

Vatkaa käsin 150g pehmeää voita ja 2dl sokeria sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä suola -> sekoita ainekset sekaisin. Nostele taikina lusikalla marjojen päälle pellille. Levitä taikina tasaiseksi pellille. Paista 175 asteisessa uunissa 25min tai niin kauan, että kakku on kauniin kullanruskea ja kypsä.

Anna kakun hieman jäähtyä ennen kuin kumoat sen tarjoilualustalle. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 





Ei kommentteja: