keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lempeän tulinen LohiKeitto


Mitä sitä tänään syötäisiin? Taitaa kaikua aika monen kotona tämä sama kysymys. Tätä samaa kysyin myös itseltäni, kun jääkaapin ovessa roikuin ja koitin kuumeisesti miettä mitä ruokaa tekisin. 
LohiKeitto. Sitä meillä syötäisiin tänään.


Lempeän Tulinen LohiKeitto


n. 600g lohta
3-4rkl rypsiöljyä tai voita
3 valkosipulin kynttä
1 keltasipuli
1-2 tuoretta chiliä
1 fenkoli
1 kesäkurpitsa
1 rooman salaatti
3 porkkanaa
2l vettä
4dl kuohukermaa
1tl lihaliemijauhetta
½-1tl herbamare spicy
merisuolaa oman maun mukaan

Pilko valkosipulit, keltasipuli ja fenkoli, siivuta chilit. Freesaa nämä kattilan pohjalla rypsiöljyssä.
Lisää pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja silputtu rooman salaatti. Jatka freesausta vielä hetken aikaa.
Kaada vesi kattilaan ja lisää liemijauhe ja herbamare. Anna kiehua 5min. Lisää kerma ja pilkottu lohi. Pyöräytä ainekset sekaisin. Ota kattila pois liedeltä ja anna hautua hetken aikaa, jotta lohipalaset kypsyvät. Maista ja lisää merisuolaa tarvittaessa.

Ei kommentteja: