maanantai 4. elokuuta 2014

Munaton, Maidoton, Gluteeniton Kakku, eli lyhyesti TonTonTonKakku!



Tuli pyyntö tehdä maidoton, munaton ja gluteeniton täytekakku. Löysin netistä hyvältä vaikuttavan pohjan ja testasin sitä. Hyvähän siitä tuli! Pohja oli todella mehevä ja kostea, mutta jälleen kerran makuuni liian makea..joten pieni muokkaus sokeriin ja muihin aineksiin ja uutta kakkua testaamaan. Näin sieluni silmin sen päällä ihanan raikkaan sitruunaisen kuorrutuksen. Ja sitähän piti testata! MumsMums =P Kakku oli hyvää tuoreeltaan! Seuraavana päivänä, kun otin kakkua palasen, niin se oli jo mennyt kumimaiseksi =/ Joten tämä kakku kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä!



TonTonTonKakku


3,5dl semperin fin mix-jauhoseosta
1dl tummaa muscovadosokeria
2½tl leivinjauhetta
1tl vaniljajauhetta
½tl merisuolaa
1dl rypsiöljyä
1prk päärynäpilttiä
2dl vichyä


Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Lisää öljy ja piltti -> sekoita hyvin. Lisää ½dl vichyä ja sekoita se hyvin taikinan sekaan. Lisää loput vichyt ja kääntele se varovasti taikinan sekaan. Elä vatkaa liikaa, jotta hapot ei häviä. Kaada pieneen n.20cm irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 35min.


Kuorrutus


n.3dl tomusokeria
sitruunamehua

Sekoita tomusokerin sekaan sitruunamehua juuri sen verran, että se on sopivan notkeaa levitettäväksi kakun päälle. 


Ei kommentteja: