sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Gluteenittomat KinuskiPuolukkaMuffinit


Ihanan kirpsakka puolukka ja suussasulavan makea kinuski, mikä makujen kombinaatio =P Nämä muffinit tehtiin gluteenittomasta kaurajauhosta, mutta voit käyttää myös luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta näiden tekemiseen. Toki jauhot voi myös vaihtaa tavallisiin vehnäjauhoihin, mutta muistathan, että silloin nämä muffinit eivät ole enää gluteenittomia! 

Taikinaa ei tarvitse vatkata sähkövatkaimella lainkaan, joten nämä valmistuvat hetkessä!



KinuskiPuolukkaMuffinit


2 kananmunaa
1dl ruokosokeria
1dl täysmaitoa
100g voita sulatettuna
2½dl gluteenitonta kaurajauhoja
2tl vaniljajauhetta
2tl leivinjauhetta
2dl puolukoita

Koristele keitetyllä kondensoidulla maidolla ja muutamalla puolukalla

Vatkaa kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää kuivat aineet sekä maito ja sulatettu voi. Vatkaa ainekset sekaisin. Kääntele puolukat sekaan. Jaa taikina 12 vuokaan. Suosittelen muffinipellin käyttöä!

Paista 200 asteessa n.15min ajan tai kunnes muffinit ovat kauniin kullanruskeita.

Anna muffineiden jäähtyä. Laita lusikallinen kinuskia jokaisen muffinin päälle, koristele muutamalla puolukalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti