Tässä rapeapintainen ja maistuva resepti maalaispatongeille! Itse kaipasin rukiin makua, joten ensi kerralla korvaan osan vehnäjauhoista ruissihtijauhoilla.
MaalaisPatongit
5g tuorehiivaa
5dl kylmää vettä
10dl vehnäjauhoja
10dl vehnäjauhoja
2,5tl merisuolaa
Liota hiiva kylmään veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa hyvin. Mie nakkasin ainekset yleiskoneeseen ja annoin koneen hoitaa työt noin 3min ajan. Sitten vain liina päälle ja antaa kohota pöydällä 12h.
Tein taikinan iltamyöhällä, joten seuraavana päivänä pääsin patonkeja paistamaan.
Jaa taikina 4 osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita taikina kolminkerroin -> kapeasta reunasta nosta keskelle ja taas toisesta kapeasta reunasta nosta keskelle. Tämän jälkeen rullaa taikina rullalle ja nipistä rullien päät hyvin kiinni. Peitä liinalla ja anna kohota 25min.
Kohotuksen jälkeen nakkele vehnäjauhoja patongin pinnalle ja viiltele veitsellä viiltoja patongin pintaan.
Laita uunin pohjalle vettä astiassa -> Patongit saa ihanan rapean pinnan. Paista patonkeja 250 asteisessa uunissa n.15min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti