Lohta tarttui mukaan kaupasta ja jotain uutta piti kokeilla. Lohi kohtasi appelsiinin, eli pannulla paistettua lohta kera appelsiinikastikkeen ja lohelle vielä peti pinaatista ja parsakaalesta =P Törkeän hyvän makuista tuli, varsinki tuo appelsiinikastike vei kielen mennessään!
8 appelsiinia
n. 1kg lohifile
babypinaattia
parsakaalta
suolaa & pippuria
voita
Fileoi 1-2 appelsiinia. Laita fileet sivuun odottamaan. Purista mehut lopuista appelsiineista. Mehua tarvitaan noin 5dl. Redusoi mehu keskilämmöllä keitellen, melkein siirappimaiseksi. Siirrä liemi sivuun odottamaan.
Nypi lohifileestä ruodot pois ja poista myös nahka. Leikkaa sopiviksi annospalasiksi.
Suolaa ja pippuroi lohipalaset. Laita paistinpannulle nokare voita, paista lohipalaset siinä. Paista ensin 4min, käännä palaset ja paista vielä 1-2min.
Höyrytä parsakaali -> pyöräytä paistinpannulla voinokareen kera. Mausta ripauksella suolaa.
Siirrä appelsiiniliemi takaisin levylle -> nakkaa sekaan noin 30g voita ja ripaus suolaa. Kuumenna kastiketta niin, että voi sulaa -> sekoita.
Pyöräytä babypinaatit nopeasti voissa paistinpannulla.
Kasaa ainekset lautaselle ja syö =P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti