Olen tässä jo pitkään suunnitellu, että pitäisi kokeilla pullan tekemistä juureen. Eilen illalla viimeinki sain laitettua pullajuuren muhimaan. Aamupäivästä viimeistely taikinalle ja lopputulos oli maailman pehmeimmät vaniljakristallipullat =P Ja teen jatkossakin pullataikinan juureen!
Juuri Pullataikinalle
6dl maitoa
50g hiivaa
1rkl sokeria
5dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito 37 asteiseksi. Lisää hiiva ja sekoita hyvin. Lisää loput ainekset .> sekoita. Laita liina päälle ja nosta lämpimään paikkaan muhimaan. Mie nostin lämpimän takan päälle ja annoin sen olla sielä n.14h. Juuri haisi käyneelle ja kupli kovasti, kun 14h jälkeen sitä kurkkasin.
Pullataikinan viimeistely
1,5dl sokeria
2-3dl vaniljakastiketta
1tl merisuolaa
n. 10dl vehnäjauhoja
200g voita sulana
Kaadoin juuren yleiskoneeseen, nakkasin loput ainekset sekaan ja annoin koneen jauhaa 3min. Kaadoin taikinan pöydälle ja pyörittelin taikinasta noin 40 pikkupullaa tai solmupullia itseasiassa tein tällä kertaa.
Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne leivinliinalla. Nosta kohoamaan lämpimään paikkaan 30min ajaksi. Mie keitin vettä vedenkeittimellä ja kaadoin kuumaa vettä kattilaan pari senttiä. Nostin pellin kattilan päälle-> Kuuma vesi lämmittää peltiä ja kohottaa pullat. Ja tämä taikina kohosikin todella hyvin!
Sitten vain pullat uuniin. Paisto 225 asteessa noin 8-9min.
Pullan viimeistely
Voita sulana
Muutama dl sirosokeria
½dl vaniljasokeria
Sekoita sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Voitele paistetut pullat voisulalla, pyöräytä pullat sokeriseoksessa. Herkuttele!