lauantai 2. elokuuta 2014

YrttiLohta ja OmenaPiparjuuriSalaattia

                            
                            


Niin se arki taas hiljalleen palaa tähänkin taloon. Onneksi kesää on vielä jäljellä =)
Ja onhan meillä vaan ollutkin ihanan kuuma kesä!

Tänään palattiin mökiltä kotiin ja vatsassa kurni suuri nälkä. Halutti jotain hyvää ja nopeaa sapuskaa tehdä mökkikamppeiden purkamisen lomassa. Paistoin yrttilohta ja lisukkeeksi tein omenasalaatin, joka sai ihanan kipakan maun tuoreesta piparjuuresta =P Hyvää oli!


YrttiLohi


1kg lohifile ruodot poistettuna
suolaa ja valkopippuria
voita
n.2dl tuoretta basilikaa ja timjamia
½ sitruunan kuori raastettuna

Mausta lohifile suolalla ja valkopippurilla. Paista fileen pinta kullanruskeaksi voissa paistinpannulla. Nosta file uunivuokaan paistettu puoli ylöspäin. Silppua yrtit ja laita ne fileen päälle. Raasta sitruunan kuori yrttien päälle -> Hiero yrtit kalan pintaan. Paista 150 asteisessa uunissa niin kauan, että kalan sisälämpö on 58 astetta. Siihen meni n. 15min kiertoilmauunilla.

Valmista lisukesalaatti sillä aikaa, kun kala on uunissa.

OmenaSalaatti


4 omenaa
1 punasipuli
pari kourallista rucolaa
2dl creme fraichea
1tl dijonsinappia
1dl tuoretta piparjuurta raasteena

Pilko omena pieniksi kuutioiksi, silppua punasipuli. Nakkaa rucolat sekaan. Sotke creme fraiche, sinappi ja raastettu piparjuuri sekaisin. Kaada omenoiden sekaan ja sekoita hyvin -> Nosta jääkaappiin maustumaan.



2 kommenttia:

  1. Oi, täytyypä joskus kokeilla lohta basilikan kanssa. Kuulostaa hyvälle!

    VastaaPoista
  2. Tämä oli parempaa, kuin odotin. Joten kannattaa testata! Kiitos kommentista aBu P =)

    VastaaPoista