Tänään juhlittiin siskon pojan, pienen miehen ristiäisiä <3 Sain tehtäväkseni mm. leipoa gluteenittoman juustokakun. Halusin kokeilla kinuskista juustokakkua ja kun kevätmarkkinoiltakin tarttui muutama litra karpaloita mukaan, niin siinähän se sitten oli.
Kinuskin ihanan pehmeä, karamellimainen makeus ja karpalon kirpeys, ei näistä huonoa saa tekemälläkään =P
Pohja
4 kananmunaa
2dl ruokosokeria
1,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin. Siivilöi sekaan perunajauho ja leivinjauhe -> kääntele taikinan sekaan. Paista 225 asteessa 9min.
Leikkaa pohjasta sopiva palanen irtopohjavuoan pohjalle. Tein kakun 26 senttiseen vuokaan.
Täyte
2pkt philadelphia juustoa
1prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
3dl kuohukermaa
4 liivatetta
Päälle karpaloita ja karamellisoitua kondensoitua maitoa
Vatkaa tuorejuustojen rakenne rikki. Kaada melkein koko purkillinen karamellisoitua kondensoitua maitoa sekaan. Jätä muutama lusikallinen koristeluun. Vatkaa ainekset sekaisin. Vaahdota kerma ja liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata liivatteet 1rkl kiehuvaa vettä, esim pienessä kattilassa. Kaada sulaneet liivatteet täytteen sekaan. Lisää vaahdotettu kerma ja vatkaa ainekset hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle -> levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele karpaloilla ja karamellisoidulla kondensoidulla maidolla.
Jouluna tuli tehtyä yksi kakku kinuski-puolukka yhdistelmällä ja se oli kyllä niin suussasulavan hyvää, että pakko kyllä kokeilla tätäkin. Viimeistään ensi jouluna! :)
VastaaPoistaOhjeen pistän heti visusti talteen.
No maistuis todellakin :)
VastaaPoista