lauantai 4. tammikuuta 2014

LohiSoppaa ChiliMajoneesilla


Tästä tuli minun ehdoton lemppari LohiSoppa! Tuo chilimajo kruunasi kaiken ja aijai, kun olikin herkullista. Ja mikä myös välillä tärkeää, tämä valmistui todella nopsaan tahtiin =)
Valmista chilimajoneesi ensin jääkaappiin maustumaan. 


ChiliMajo


1 kananmuna
1rkl valkoviinietikkaa
2dl rypsiöljyä
1rkl dijon sinappia
suolaa 
pippuria
1tl chilijauhetta

Laita kaikki ainekset, -paitsi suola, pippuri ja chilijauhe-, kapeaan ja korkeaan kippoon. Aseta sauvasekoitin kipon pohjaa vasten ja käynnistä se. Älä liikuta sauvasekoitinta vaan anna sen pyöriä niin kauan, että majoneesi on valmista. Maista ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Lisää chilijauhe -> sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan.



LohiSoppa


1 fenkoli
1tl chilijauhetta
1prk paseerattua tomaattia
1tl herbamaren yrttisuolaa
suolaa
pippuria
250g parsakaalta
1-2l vettä
500g lohifilettä paloiteltuna
200g katkarapuja kuorittuna
Voita kuullottamiseen

Kuullota silputtu fenkoli ja chilijauhe voissa kattilan pohjalla. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kiehua hetki. Lisää parsakaali ja keittele ne melkein kypsäksi. Lisää vesi. Kun keitto taas kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja nakkaa lohipalaset keiton sekaan. Pyöräytä kalat keittoon. Kun lohipalaset on kypsyny -> nakkaa katkaravut sekaan. Ota keittoa lautaselle ja lusikoi päälle chilimajoneesia. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti