lauantai 7. joulukuuta 2013

Kanelin makuiset VaaleatPiparit


Eilen oli tarkoitus valmistaa piparitaikina, mutta 1dl tummaasiirappia jäi uupumaan.. Suunnitelmat vaihtui vaaleisiin pipareihin. Pyörittelin paistetut lämpimät piparit kanelisokerissa. 

VaaleatPiparit


250g huoneenlämpöistä voita
250g sokeria
3 kananmunaa
500g vehnäjauhoja
½tl soodaa
½tl leivinjauhetta
2tl vaniljajauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin samalla. Siivilöi jauhot, sooda, leivinjauhe ja vaniljajauhe taikinan sekaan. Vatkaa ainekset sekaisin. Kääri taikina elmukelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään seuraavaan päivään.

Ota taikinasta pieniä palasia kerrallaan kaulittavaksi ja painele piparimuotilla pipareita. Nosta leivinpaperille ja paista 175 asteessa noin 5-10min. Varo, ettet polta pipareita! Nosta kuumat paistetut piparit kanelisokeriin -> pyörittele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti