Tein tämän kakun 28cm irtopohjavuokaan. Jos haluat paksumman ja näyttävämmän kakun, niin tee pienempään vuokaan tai tuplaa täyte.
Valkosuklaa-Mämmikakku
Pohja
200g digestiv-keksiä murskattuna
75g voita sulana
Täyte
2dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
100g philadelphia tuorejuustoa
100g mämmiä
2 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna)
1tl vaniljajauhetta
5 liivatetta
1rkl sitruunanmehua
Aloita murskaamalla digestivet. Sulata voi ja kaada se keksimurujen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Painele keksimurut irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi levyksi. Nosta vuoka jääkaappiin -> keksipohja saa hieman kovettua.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Tarkemmat ohjeet löytyy tämän linkin takaa Suklaan sulattaminen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki, lisää kananmunan keltuaiset ja vaahdota hetki. Kaada sekaan mämmi, sulatettu valkosuklaa ja vaahdotettu kuohukerma. Mausta vaniljajauheella -> Vatkaa ainekset sekaisin.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto "taikinan" sekaan.
Kuumenna sitruunamehu pienessä kattilassa liedellä tai mikrossa lasissa.
Puristele pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuuman sitruunamehun sekaan. Voit lusikalla hieman sekoitella, jotta liivate sulaa kokonaan.
Valuta liivate-sitruunaseos ohuena nauhana "taikinan" sekaan ja vatkaa samalla voimakkaasti. Näin estät liivatteen kokkaroitumisen.
Kaada massa keksipohjan päälle irtopohjavuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään 4h, mutta mielellään yön yli. Näin kakku saa maustua paremmin ja maut tulevat paremmin esiin. Koristele kakku esim. pienillä suklaamunilla.
Herkullista Pääsiäistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti