keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mehevät SuklaisetKesäkurpitsaMuffinit! Huokaus ja Nam! *Gluteeniton



Pure Love! Rakkautta ensi lusikallisesta =P Alkaa hipomaan jo täydellisyyttä näiden muffineiden koostumus ja maku, ainakin minun mielestä!
Ihanan mehevä kostea koostumus, tuhti kaakaon maku, pienet makeat suklaasattumat ja päällä hykertelevän makea kuorrutus. Mikä parasta, ei turhia vatkailuja, ainekset sekaisin ja lusikoi vuokiin. Vieraille näitä tein ja kukaan ei olisi uskonut, että taikinassa on kesäkurpitsaa. Alkuperäinen ohje löytyi Helsingin Sanomien nettisivuilta, sitä taas hieman viilasin oman suun mukaiseksi.


SuklaaKesäkurpitsaMuffinit 12kpl

2½dl gluteenitonta jauhoseosta
2dl ruokosokeria
3/4dl raakakaakaota
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1/4tl merisuolaa
!tl kanelia
2 kananmunaa
1 1/4dl rypsiöljyä
200g kesäkurpitsaa raasteena (pientä raastetta)
50g maitosuklaata pieninä palasina

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmunat ja rypsiöljy sekaisin. Kaada munaöljy-seos kuiviin aineisiin -> sekoita hyvin esim. puuhaarukalla. Kaada raastettu kesäkurpitsa taikinan sekaan -> sekoita hyvin puuhaarukalla. Sekoita lopuksi vielä suklaan palaset sekaan. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20min.

Valmista kuorrutus paiston aikana.


Kuorrutus

200g philadelphia tuorejuustoa
150g maitosuklaata sulana
2-2½dl tomusokeria

Sulata suklaa esim. vesihauteessa. Vatkaa tuorejuuston rakenne rikki, lisää sulatettu suklaa ja vatkaa ainekset sekaisin. Lisää tomusokeri ja taas vatkaa tasaiseksi massaksi. Kaada kuorrutus pursotuspussiin ja nosta se jääkaappiin tekeytymään. Pursota kuorrutusta täysin jäähtyneiden muffineiden päälle.






Ei kommentteja: