lauantai 24. toukokuuta 2014

Itse Tehty Ketsuppi =P


Olen jo pitkään suunnitellut ketsupin tekemistä, vuosia.. Mutta niin se vain on aina jäänyt tekemättä. Tänään se sitten viimeinkin tapahtui! Ketsuppi tuli taloon =) 
Ketsuppi on ollut talosta loppu jo tovin ja päätin, että uutta ei osteta, vaan nyt tehdään itse. Eikun nettiä selailemaan. Päädyin lopulta Siken ketsuppi reseptiin, hieman muokattuna. Kokeilin ensin yhden satsin -> maistoin. Aivan liian makeaa meidän suuhun, mutta muuten tykkäsin, että maku oli hyvä. Keittelin toisen satsin, mutta jätin sokerin kokonaan pois. Kun tämä ketsuppisatsi oli valmis, yhdistin sen edellisen ketsuppisatsin kanssa ja nyt oli maku just hyvä! Tämä on hyvä perusresepti perus ketsupille. Tästä on hyvä lähteä sitä jatkojalostamaan, maustaa mm. valkosipulilla, chilillä, kanelilla, inkiväärillä....mmm =P Ei taida meidän talossa enää kaupan ketsuppeja näkyä.



Ketsuppi


2 salottisipulia
reilu loraus oliiviöljyä
2prk Mutti tomaattimurskaa
2prk tomaattipyrettä
1dl tummaa muscovadosokeria
2dl omenaviinietikkaa
1tl ruususuolaa
pari oksaa timjamia


Silppua sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää loput ainekset ja keittele hiljalleen ainakin 30min tai niin kauan, että rakenne on tarpeeksi sakeaa ketsupiksi. Vedä soseeksi sauvasekoittimella. Jos haluat sileämpää ketsuppia, siivilöi se vielä. Pullota. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Jos haluat maustaa ketsuppia, niin lisää mausteet heti alussa mukaan.

Ketsuppi säilyy viileässä viikkoja, jopa kuukausia.




Ei kommentteja: