keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sydämelliset VadelmaMuffini Leivokset



Ystävänpäivä kolkuttelee aivan nurkan takana <3 Tässä on jo pari päivää kolottanu HaluttaaJotainHyvääHammasta. Ajatuksissa oli leipoa vadelmamuffineja, toisin kävi. Puolet taikinasta oli jo uunissa paistumassa, kunnes huomasin, että vadelmat on vielä pakasteessa..Damn! Plan B käyttöön ja keitin vadelmista kastikkeen muffineiden päälle. Hyvin upposi näinkin =) Ohjeesta tuli 26 muffinia.

Muffinit


8 kananmunaa
2rkl hunajaa
150g philadelphia tuorejuustoa
200g voita sulana
4dl mantelijauhoja
2tl leivinjauhetta

1rasia pakastevadelmia
3dl kuohukermaa


Vaahdota kananmunat ja hunaja. Sulata voi ja lisää se seokseen, sekä tuorejuusto. Vatkaa ainekset hyvin sekaisin. Lisää mantelijauho ja leivinjauhe -> Sekoita. Voitele muffinivuoat ja jaa taikina vuokiin. Paista 200 asteessa noin 10-12min. 

Laita jäiset vadelmat kattilaan, lisää 1-2dl vettä. Anna kiehua niin kauan, että vadelmat hajoavat ja seos paksuuntuu. Lisää 1rkl hunajaa -> sekoita. Jäähdytä kastike hyvin. 

Vaahdota kuohukerma. Pursota tai lusikoi kermavaahtoa jäähtyneiden muffineiden päälle. Kaada vadelmakastiketta päälle. 

Vadelmat voi sekoittaa myös taikinan sekaan, silloin ei tarvitse keittää vadelmakastiketta.





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä resepti! Kuinka paljon on rasia pakastevadelmia? Ja mistä saa mantelijauhoja? Kiitos

Kirsikka kirjoitti...

Kiitos =) Mantelijauhoja löytyy ainakin isoimmista marketeista. Tais olla samassa hyllyssä, missä mantelilastutki on. Olen ostanut myös Punnitse&Säästä-kaupasta, sekä luontaistuotekaupasta. 200g näytti olevan vadelmia rasiassa =)