keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulunmakuinen Broileri & Punakaalta MausteVoilla


OmNom =P Tästä ei kokonaisena paistettu broileri enää parane! Nahkan alle tungin karpalo-timjamivoita ja sisälle klementiinin puolikas. Lisukkeeksi tälle broilerille keittelin punakaalta ja lopuksi paistoin ne aivan ihanassa maustevoissa. Lehtikaalta olisin halunnut käyttää tähän, mutta eihän sitä tietenkään kaupasta löytynyt =/ Tähän menee käyttää varmasti kaalta kuin kaalta, oman maun mukaan. Kannattaa kokeilla, herkkua oli!


Broileri


½ pss kuivattuja karpaloita
2rkl tuoretta timjamia silputtuna
½tl yrttisuolaa (herbamare)
n.100g voita
Klementiini

Silppua karpalot pieneksi silpuksi. Nakkaa sekaan timjami, yrttisuola ja voi. Sekoita ainekset sekaisin. Tunge karpalovoi kokonaisen broilerin nahan alle. Yritä saada sitä joka paikkaan.
Pese klementiini hyvin ja halkaise se. Laita klementiinin puolikkaat broilerin sisuksiin. Nosta uuniin paistumaan 175 asteeseen tunnin ajaksi.


Kaalta Maustevoilla


250g voita
7 anjovisfilettä
3 valkosipulikynttä
1 kuivattu piripiri
3 oksaa tuoretta rosmariinia

Punakaalta tmv.

Soseuta kaikki ainekset, paitsi voi (ja kaali), sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää paloiteltu voi ja jatka työstämistä niin kauan, että maustevoi on tasaisesti maustunut. Kääri voi leivinpaperiin rullalle pötkyläksi ja nosta jääkaappiin. Anjovis antaa voille ihanan suolaisen maun, sitä ei kannata jättää pois!

Irrota kaalesta lehdet ja keitä ne vedessä kypsäksi. Tämän jälkeen valuta lehdistä vesi ja pyöräytä ne maustevoissa kuumalla paistinpannulla. Kaada kaalet astiaan tarjolle ja nakkaa päälle vielä reilu nokare maustevoita =P Maustevoi säilyy pakasteessa pitkään ja sitä voidaan käyttää muun muassa ruoan paistamisessa tai voinappina pihvin päällä.

Ei kommentteja: