tiistai 5. marraskuuta 2013

WokWokkia ja Aavistus Kookosta



Wok-ruokia tulee tehtyä aivan liian harvoin. Hyvää maukasta ruokaa helposti ja nopeasti. Sekaan voi nakata mitä kaapista löytyy. Tämä on itseasiassa aika hyvä perusohje wokkiin. Marinadi sopii myös kananlihalle ja possunlihalle ja miksei myös katkaravuille. Kasviksina voi käyttää mitä vain. Itse tykkään paprikasta, sipulista ja kesäkurpitsasta wokeissa. Sieniäkin kyllä ois voinu tämän sekaan nakata =P Salottisipulin tilalta voi käyttää myös kevätsipulia.


WokWokkia


n.500g naudan sisäpaistia 
2 valkosipulinkynttä
4cm pala tuoretta inkivääriä 
2rkl tomaattipyrettä
1dl rypsiöljyä
½dl japanilaista soijaa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
6 salottisipulia
1 kesäkurpitsa
rypsiöljyä
kookosöljyä
voita
merisuolaa

Siivuta ja suikaloi liha ohkasiksi palasiksi. Valmista lihan marinadi huhmareessa -> Murskaa valkosipulit, raasta inkivääri sekaan, lisää tomaattipyre, rypsiöljy ja japanilainen soija. Kaada marinadi suikaloidun lihan sekaan ja jätä maustumaan.

Pilko paprikat ja kesäkurpitsa. Ei tarvitse olla kauhean pientä silppua. Pilko myös sipulit. Kippaa kasvikset kulhoon ja kaada päälle rypsiöljyä reilu loraus -> Pyöräytä sekaisin.

Laita paistinpannu kuumenemaan. Laita nokare kookosöljyä pannulle ja paista kasvikset nopeasti kuumalla pannulla -> Kippaa sivuun odottamaan ja halutessa voit maustaa merisuolalla.

Paista nyt marinoidut lihat voissa kuumalla pannulla, kunnes ovat kypsiä. Kaada kasvisten sekaan. Syö pois!


Ei kommentteja: