torstai 31. lokakuuta 2013

Jauhottomat Letut =P


Banaanilettuja on tullut tehtyä usein. Ihanan helppoja ja vaivattomia valmistaa. Mutta olen kuitenki kaivannut jotain tavallisemman makuisia lättyjä, joita voisi täyttää esim. suolaisella täytteellä. Nyt se on löytynyt! Tästä ei enää lähemmäksi ns. jauholättyjen makua ja rakennetta pääse, ilman jauhoja. Pelkäsin, että letut maistuisivat vain kanamunalle, mutta näin ei ollut lainkaan. Ehdottomasti näitä tehdään meillä vielä moooooonta kertaa.
Ja näitä voi syödä myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat, sekä hiilareita välttelevät =)



Jauhottomat Letut


6 kananmunaa
3 dl kermaa
2dl vettä
2rkl psylliumia
suolaa

Voita paistamiseen

Vatkaa munien rakenne rikki (mie surautin sauvasekoittimella). Kaada sekaan kerma, vesi, psyllium ja suola. Vatkaa ainekset hyvin sekaisin. Anna taikinan turvota 15min. Jos taikina tuntuu liian paksulta, voit lisätä vettä tai kermaa sen verran, että paksuus on hyvä, lettutaikinamainen =)

Paista letut voissa pannulla. Anna paistua hitaasti rapeaksi molemmin puolin. Mulla tais levy olla vähän yli keskilämmön.

Tarjoile vaahdotetun kuohukerman ja soseutettujen mansikoiden kanssa =P


Ei kommentteja: